Leer effectief werken met getraumatiseerde mensen.


Werken met getraumatiseerde mensen vraagt om een specifieke houding. De trauma's van de ander hebben niet alleen een impact op het verloop van een gesprek of samenwerking, maar hebben ook effect op uw eigen (werk)leven. In deze training krijgt u beter inzicht in de werking van trauma's en krijgt u concrete technieken aangereikt om effectief in gesprek te gaan met getraumatiseerde mensen.

Op de hoogte blijven van de nieuwe trainingen? Meld u hieronder aan!

De uitdagingen van een trauma

Gespreksvoering met getraumatiseerde mensen vraagt om specifieke capaciteiten als professional. Wat gaat er om in een getraumatiseerd brein? Hoe bewaakt u de professionele grenzen in het gesprek? Hoe voorkomt u verdere ontregeling van de ander tijdens een gesprek?

Adequate kennis over trauma

Effectief werken met getraumatiseerde mensen vereist inzicht in de werking van het zenuwstelsel bij trauma. Deze informatie wordt toegankelijk en buikbaar gemaakt iedereen die in de praktijk met trauma’s te maken heeft.

Ontregeling van de ander

Bij gesprekken over met een getraumatiseerd persoon of over traumatiserende gebeurtenissen, kan er ontregeling optreden. Vanuit deze ontregeling wordt een gesprek of samenwerking moeilijker. 

Professionele grenzen

Spreken en samenwerken met getraumatiseerde mensen kan niet alleen zwaar zijn voor de ander, maar ook voor u als professional. Hoe bewaakt u de professionele grenzen? En hoe blijft u zelf veerkrachtig? 

De voordelen van deze training

Tijdens de training Traumabestendig Werken krijgt u de nieuwste tools en inzichten op het gebied van werken met getraumatiseerde mensen. Ook is er specifiek aandacht voor belangrijke culturele factoren die belangrijk zijn om te begrijpen.

WETENSCHAPPELIJKE INZICHTEN

Wij baseren ons in de training op de laatste wetenschappelijke inzichten over de werking van lichaam en geest bij trauma’s. 

PROFESSIONELE VEERKRACHT

Dankzij de handvatten uit deze training krijgt u meer grip op moeilijke gesprekken én bent u beter in staat uw eigen vitaliteit te waarborgen.

EFFECTIEVE COMMUNICATIE

Met deze training leert u effectiever samenwerken, zodatu als professional of hulpverlener een getraumatiseerd persoon beter kan bijstaan.

HET PROGRAMMA

Effectieve gespreksvoering

Tijdens het trainingsprogramma leert u een laagdrempelig wetenschappelijk model kennen dat direct inzetbaar is in uw lastigste gesprekken. Dit model is gebaseerd op de neurobiologie van stress en trauma. Het geeft u inzicht én richtlijnen hoe om te gaan met mensen wanneer zij tijdens een gesprek lastige emoties of zelfs overweldiging ervaren. Daarnaast krijgt u dankzij dit model meer inzicht in uw eigen signalen van stress, zodat u deze beter kan monitoren en preventief kan handelen om overmatige stress of zogenaamde ‘secundaire traumatische stress’ te voorkomen.

EEN UNIEK MODEL

U krijgt een overzicht en samenvatting van de nieuwste wetenschap rondom stress en trauma.

INZICHT IN CLIËNTEN

Een handig model waarmee u meer inzicht krijgt in mensen en gesprekken kan sturen.

HANTEREN VAN EMOTIE

U leert diverse technieken om clienten te helpen reguleren wanneer emoties té sterk of overweldigend worden.

PROFESSIONELE STEUN

Versterk uw professionele houding én verrijk uw dienstverlening door adequaat door te verwijzen.

De trainers

Deze training is speciaal ontwikkeld door twee experts op het gebied van vluchtelingen en (traumatische) stress. Zij zullen deze dag verzorgen vanuit een gespecialiseerde achtergrond, wat zorgt voor een verrijking van uw professionele capaciteiten. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen via het emailadres:

info@traumabestendigwerken.nl

Joost Haagsma, MSc

Antropoloog & Trainer

Joost studeerde antropologie en Refugee Studies in Utrecht en Oxford. Hij heeft jarenlange ervaring met het informeren van advocaten in de asielprocedure. Hij gaf eerder onder andere trainingen over interculturele vaardigheden. 

Bas Snippert, MSc

Stress & Trauma Specialist

Bas heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een integratieve counselor-coach, werkend vanuit positieve psychologie, neurobiologie en systeemwetenschap. Hij helpt professionals effectief om te gaan met (traumatische) stress.

Meld u aan!

Deze unieke training heeft beperkte plaatsen, omdat we werken met kleine groepen. Vul hieronder uw gegevens in om u aan te melden en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! Voor andere vragen of meer informatie kunt ook mailen naar:

info@traumabestendigwerken.nl

    Locatie & Route

    Wordt per training bekend gemaakt!